בתערוכה "עכשיו" של האמן טל סלוצקר נמתח קו בין "עכשיו" ל"אז" במהלך מוזיאולוגי שמעגן את תצוגת עבודותיו במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית בהקשרים אמנותיים-ביוגרפיים. עיגון זה מציב את פעולת הצגתה של תערוכה במוזיאון לא רק כמתן במה לתצוגה אלא כפתיחת מרחב דיאלוגי. בילדותו, התגוררה משפחתו של סלוצקר באיזור בו שוכן המוזיאון, כך הזדמנו לביקורים קבועים ותכופים בתערוכות השונות שהוצגו.
בהשפעת ביקורו בתערוכת האמן זאכר שרמן ב-1995, החליט הילד טל סלוצקר להפוך את הציור לייעוד חייו ולאמץ את שרמן כמורהו הראשון. במשך השנים גיבש סלוצקר מהלך אמנותי אינטנסיבי, רב-תחומי – ויצר שפה משלו, שדוחסת כישרון ציור וירטואוזי ועזות ביטוי, הכורכים את משיכתו העמוקה לציור קלאסי ואקספרסיבי ולתולדות האמנות יחד עם ניסיונות בטכניקות ובחומרים לא קונבנציונליים.
ציוריו של סלוצקר מעוררים תחושות של כאוס ושל התכת חומרים ליצירת עולם חזותי המנוסח כחוקים שאינם ניתנים לביטוי באמצעות מילים.
הצופה נמצא בתוך המהומה שהצייר מחולל בתמונות. האמן שלפנינו מתנועע בין ציור מסורתי חזק לבין דיאלוג עם יצירות מודרניות ועכשוויות מהמחצית השניה של המאה ה-20.
התערוכה "עכשיו" סוקרת את תולדות חייו של סלוצקר כאמן וכוללת עבודות בהן נראה אביו, המוזיקאי והמורה נחום סלוצקר שמשמש מודל קבוע בעבודותיו ומהווה נדבך ביוגרפי -פסיכואנליטי משמעותי בהתפתחותו כאדם ואמן. בנוסף יוקרן הסרט "צייר הצללים" שצולם בתערוכה, "הם" משנת 2015 ובסטודיו של האמן.
התערוכה "עכשיו" היא חלק ממערך תערוכות שיוצגו במקביל במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית. לדברי האוצרת הראשית, גב’ איה לוריא: "מערך התערוכות מבקש לשרטט את דיוקנו של המוזיאון עצמו באמצעות תצוגות ששפתן כוללת סוגים שונים של העתקים ושכפולים. התערוכות המוצגות בוחנות את המוסד מנקודות מבט שונות, ורכיבים שונים במנגנון התצוגה המוזיאלי משמשים בהן כאובייקטים שעל משמעותם הן מנסות לעמוד. בעשותן זאת, התערוכות עצמן מקיימות מערך יחסים מורכב עם המוזיאון, המשמש הן כאובייקט שאת דמותו מתווה האמן, קו לקו, והן כמצע שעליו מתוות התערוכות את נושא מחקרן. התערוכות מציעות שאלות מאתגרות וטעונות על הדרכים שבהן מתכונן המוסד המוזיאלי, על המנגנון שלו ועל משמעותו.”
טל סלוצקר (31) צייר, פסל וכותב (שירה, פרוזה, פילוסופיה, ביקורת ותיאוריה של אמנות). הוא חוקר את הקשר בין ציור לספרות, את השיגעון, ואת ייצוגי השיגעון באמנות.
בילדותו התגלה כצייר מוכשר והציג תערוכות יחיד. הוא סומן כ"ילד פלא" ומאז הוא לא מפסיק ליצור. לפי הגדרתו של פרופסור גבריאל מוקד, עורך כתב העת "עכשיו" שציור של סלוצקר יופיע על כריכת גיליונו ה-76 בנוסף לשירים פרי עטו שיפורסמו בגיליון, "טל הוא איש רנסנס אמיתי”. בנוסף, בביקורת שפורסמה ב"עכשיו" כרך 73-74, יצא סלוצקר נגד המדרשה לאמנות בבית ברל והאסכולה הקונספטואלית של שנות ה-70 והציג אותם כ"אנטי ציור".
בנוסף היה סלוצקר תלמיד של הפסיכיאטר האנגלי תומאס סזאס ושל הצייר הריאליסטי הספרדי אנטוניו לופז גרסיה.
פתיחה: מוצאי שבת, 16 בספטמבר 2017, בשעה 20:00. נעילה: 3 בפברואר 2018
מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית, רח’ הבנים 4 , הרצליה.
שעות פתיחה : ימים ב', ד', ו' ושבת 14:00-10:00 / ימים ג', ה' 20:00-16:00